Danks Street Offices

This is a project by Tony Owen Partners and it is located at Australia. Project's program: Refurbishment of a furniture warehouse into a commercial building. There are twelve images for Danks Street Offices.

Danks Street Offices by Tony Owen Partners
© Tony Owen Partners

Project details

Project images

  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners
  • Danks Street Offices by Tony Owen Partners

Designer's statement

The new Danks and Bourke strata commercial building is a refurbishment of a 1960’s concrete furniture warehouse. It is located in the former industrial area of Danks Street, which has lately become a trendy hub for the designer commercial set. The triple-frontage building contains 4,000 m2 of office space over two levels, a supermarket and specialty retail stores on the ground floor.

The vibrant café and retail precinct on the ground floor will be an extension of the working environment. Over recent years Danks Street has evolved into an epicentre of style, colour and the café scene for the creativity set.

The building consists of smaller strata tenancies around shared lounges, meeting rooms and other facilities. The strata suites which are more like modular pods than offices. These versatile spaces have glass walls at the front and rear, polished concrete floors and private furnished balconies.

Because the building is so deep, a central void space was created to bring light into the building and design a central street. The central void naturally illuminates the funky lounges, avant-garde sculptures, metallic surfaces, frosted glass walkways and twin tangerine glass conference room boxes. Translucent signage graphics was used on all glass surfaces for a consistent design theme throughout.

The existing solid facades were replaced with full glazing and balconies. The same fluid lines of the interior graphics were used for the balconies and facades to create a distinctive identity. The twisted metal panels for the sun louvers were used which changes colour from different angles.

The fluidity of its lines, bold swatches of colour and ‘contorted’ metal louvres that cast ever-changing shapes and shadows on the facade are in keeping with the artistic precinct, which is the hub of a thriving gallery and design scene.

Credits

Related links

Advertise

Brief text about your company or service + link

Enter your email address:
?

Profiles spotlight

Top contributors

Projects spotlight

Recommended projects